Vilkår for salg

Prisene som oppgis på nettsiden er i norske kroner og inkluderer merverdiavgift (MVA) på 25 %. Fraktkostnader kommer i tillegg. Vennligst merk at vi tar bedrageriforsøk på alvor og vil anmelde det til politiet. Vi forbeholder oss retten til å kansellere et kjøp dersom det mistenkes bedrageri.

  1. Avtalen

Avtalen mellom kjøper og selger består av informasjonen selgeren gir om kjøpet i nettbutikkens bestillingsløsning. Dette inkluderer detaljer om varens art, mengde, kvalitet, andre egenskaper, pris og leveringsbetingelser. Eventuell direkte korrespondanse mellom partene, for eksempel via e-post, samt disse salgsbetingelsene utgjør også en del av avtalen. Dersom det oppstår motstridende opplysninger mellom selgerens informasjon i bestillingsløsningen, direkte korrespondanse og vilkårene i salgsbetingelsene, vil direkte korrespondanse og opplysningene i bestillingsløsningen ha forrang, med mindre det strider mot gjeldende lovgivning.

  1. Betaling

For å sikre din trygghet har vi valgt å benytte Nets som vår betalingsløsning i vår nettbutikk. Nets er kjent for å oppfylle strenge sikkerhetsstandarder, og deres løsning bruker krypteringsteknologi for å sikre at all data blir håndtert på en trygg måte. Med Nets kan vi også tilby deg flere fleksible betalingsmuligheter, inkludert debet- og kredittkort, Vipps og Afterpay. Dette gir deg valgfrihet og bekvemmelighet når det gjelder å fullføre betalingen for dine kjøp hos oss. Din sikkerhet er vår prioritet, og ved å bruke Nets som vår betalingsløsning kan du være trygg på at dine betalingsopplysninger blir håndtert på en sikker og pålitelig måte.

  1. Levering

Normalt sender vi varene innen 1-2 virkedager etter at betalingen er registrert. Leveringstiden varierer fra 1-5 dager, avhengig av leveringsstedet i landet. I perioder med høy belastning kan enkelte produkter ha noe lengre leveringstid. Du vil bli informert om dette via e-post. Alle våre leveranser sendes med Posten, og pakkene kan spores. Du vil motta varsler via SMS, e-post eller hentemelding i postkassen når sendingen ankommer.

Uavhentede forsendelser

Dersom en pakke ikke blir hentet, forbeholder vi oss retten til å belaste kunden for returfrakt, ekspedisjonsavgift og håndteringskostnader (kr 300,-).

Dersom du oppdager transportskader ved avhenting på postkontoret, må du melde fra om det på stedet. Hvis du først oppdager skaden når du kommer hjem og åpner emballasjen, ber vi deg ta med hele forsendelsen, inkludert emballasjen, tilbake til postkontoret og fylle ut et skadeskjema. Postpersonalet vil hjelpe deg med utfyllingen. Send deretter varen sammen med skadeskjemaet tilbake til oss. Vi dekker fraktkostnadene for skadede varer.

  1. Reklamasjonsrett, garanti og skadede varer

Ved mottak av ordren er det viktig å sjekke varene for skader eller defekter. Hvis varen er skadet eller ødelagt, kan du kontakte oss via post@proffia.no for videre instruksjoner. Som privatperson har du to års reklamasjonsrett i henhold til norsk lov. Hvis varen, under normal bruk, er ment å vare vesentlig lenger, gjelder reklamasjonsretten i fem år. Ved feil eller mangler vil vi erstatte varene og dekke returporto.

  1. Angrerett

Du har 14 dagers ubetinget angrerett fra du mottar forsendelsen, forutsatt at produktet ikke er brukt og returneres uskadet i original emballasje. Hvis varen er tatt i bruk, gjelder ikke angreretten.

Angrerettskjemaet følger med ordrebekreftelsen på e-post og kan også lastes ned her. Du står selv ansvarlig for returkostnadene hvis du benytter deg av angreretten.

Returadresse:

Proffia AS
Damsgårdsveien 70
5058 Bergen