Beregning av dysestørrelse

Hvorfor er det viktig med riktig dysestørrelse på høytrykkspyleren? Er ikke det helt universalt?
Desverre ikke. Riktig dysestørrelse sikrer at du får maks vaskeffekt ut av maskinen din. Hvis dysestørrelsen er for stor, vil vannstrålen bli for diffus og miste trykk, noe som reduserer effektiviteten ved rengjøring. Hvis dysestørrelsen derimot er for liten, kan det hende maskinen ikke fungerer som den skal – Gjerne i form av at den pulserer eller ikke går som den skal.

Enkelte modeller lar deg likevel bruke en dyse som er for liten, men siden den ikke klarer å “pumpe” like mye vann gjennom ett hull som nå er mindre enn den er bygget for, vil den la noe av vannet gå i omløp i pumpe.

Det er synd om du har investert flere tusen i en effektiv høytrykkspyler, også lar du noe så idiotisk som feil dyse forhindre deg i å oppnå den effekten som du har betalt dyrt for.

Vi vil oppdatere denne guiden med en dysekalkulator fortløpende

Universaldyser er normalt laget med intervaller hvor økning er 0,05 per størrelse for mindre dyser og 0,10 for større dyser.
Om kalkulatoren for eksempel oppgir at din optimale dysestørrelse er 0,51 anbefaler vi å bruke 0,50 dyse. Dersom kalkulatoren sier 0,52 eller 0,53 anbefaler vi å runde opp til 0,55. Denne forskjellen er marginal, og vil ikke gi noe merkbart resultat effekten på din maskin

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: